Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2177300
Titel Erosie van de kleilaag op de bodem van het Julianakanaal onder invloed van bioturbatie
toon extra info.
Marc Hijma, Bas van der Zaan, Miguel de Lucas Pardo
Auteur(s) Hijma, Marc ; Zaan, Bas van der ; Lucas Pardo, Miguel de
Uitgever [Delft] : Deltares
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 1 online resource (PDF, 36, 9 pages) illustrations
Online full text
Trefwoorden (cab) kanalen / waterbodems / klei / erosie / limburg
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Samenvatting Het Julianakanaal is het kanaal tussen Maastricht en Maasbracht dat in 1935 is geopend. Op de bodem is destijds een kleilaag aangebracht, met name om te verhinderen dat het water uit het kanaal weglekt door de onderliggende, doorlatende afzettingen. De huidige dikte van de kleilaag wordt geschat op gemiddeld 0,6 m. Op veel plaatsen is de kleilaag beschermd met een grindlaag waardoor erosie van kleilaag vooral plaats zal vinden onder invloed van biologische processen, met name bioturbatie. In verband met geplande aanpassingen aan het Julianakanaal is het van te belang te weten hoe snel de erosie door bioturbatie verloopt. Dit bepaalt de functionele levensduur van de klei. De bioturbatie gebeurt vooral door meio- en macrofauna. Ook bacteriën spelen een rol bij de erosiesnelheid van de klei. Om de erosiesnelheid van de klei te bepalen zijn uit de bodem van het Julianakanaal monsters genomen en onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën en meio- en macrofauna. Daarnaast is in het laboratorium de erosiesnelheid door bioturbatie gemeten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.