Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2196853
Titel Energieakkoord voor duurzame groei : voortgangsrapportage 2016
Uitgever [S.l.] : SER
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 69 p
Online full text
Trefwoorden (cab) overheidsbeleid / energiebeleid / samenwerking / overeenkomsten / energiebronnen / nederland / duurzame energie / hernieuwbare energie / energiebesparing
Rubrieken Energie / Overheidsbeleid
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting 2016 is een bijzonder verantwoordingsjaar. Naast de jaarlijkse toets in de Nationale Energie­ verkenning waarin onder meer de vijf hoofddoelen van het Energieakkoord centraal staan, is dit jaar ook een evaluatie uitgevoerd naar het systeem van de borging van het Energieakkoord. Met de totstandkoming van het Energieakkoord in 2013 hebben ruim veertig partijen een toe­ komstgericht, samenhangend kader neergezet waarmee wordt gewerkt aan de noodzakelijk verduurzaming van de energievoorziening in Nederland. Binnen het Energieakkoord zijn destijds 175 afspraken gemaakt. De afspraken zijn gericht op energiebesparing, hernieuwbare energie, werkgelegenheid en duurzame groei. Na het uitwerken van deze afspraken (focus 2014), het opstarten van de uitvoering (focus 2015) ligt in 2016 de nadruk op continuiteit en concreti­sering van aanvullende afspraken om alle doelen binnen bereik te krijgen. Het eerste deel van deze Voortgangsrapportage zoomt in op de lopende afspraken en laat de resultaten van het afgelopen jaar zien. Het tweede deel van deze Voortgangsrapportage gaat allereerst in op het doelbereik. Vervolgens gaan we in het tweede deel van deze Voortgangsrapportage in op de evaluatie van de aanpak waarmee het Energieakkoord is geborgd.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.