Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2199793
Titel Actieplan IMPREX / KPP IA case ARK-NZK - 2016
toon extra info.
Joost Delsman, ... [et al.]
Auteur(s) Delsman, J. ; Zwet, J. van der ; Versteeg, R. ; Schasfoort, F.
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 12 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In de projecten IMPREX en Instrumentarium Afwegingen – Economie wordt gewerkt aan een integrale, kwantitatieve, risicobenadering voor droogte en verzilting, die afwegingen bij het bepalen van maatregelen ondersteunt. De case ARK-NZK is een van de drie casestudies in het project IMPREX, en een van de twee casestudies in het project Instrumentarium Afwegingen – Economie. Hoofddoel van de casestudie ARK-NZK is gedefinieerd als ‘Bijdrage aan de beslissingsondersteunende informatie voor afspraken over de Waterbeschikbaarheid en Slim Water Management (SWM) in de vorm van de kans op droogte en verzilting, de gevolgen van droogte en verzilting en het gecombineerde risico’ (zie Plan van aanpak IMPREX). Uitvoering van de casestudie is gestart met een inventarisatie van bestaande gegevens, modellen, kennis en rapporten. Op 10 mei 2016 is vervolgens met de betrokken waterbeheerders een workshop gehouden. Doel van de workshop was om duidelijk te maken wat de belangrijkste droogterisico’s in het gebied zijn en welke kennisvragen beantwoord moeten worden om een risicobenadering toe te kunnen passen. Dit als basis voor voorliggend actieplan, waarin de kennisvragen worden geprioriteerd en de concrete werkzaamheden in 2016 binnen de casestudie worden beschreven.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.