Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2223333
Titel Overige hernieuwbare energie in Nederland : een potentieel studie
toon extra info.
door: David de Jager, Maarten Staats, Wieke Hofsteenge, Paul Noothout
Auteur(s) Jager, David de ; Staats, Maarten ; Hofsteenge, Wieke ; Noothout, Paul
Uitgever Utrecht : Ecofys
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 62 pages) illustrations
Annotatie(s) Project number: ESMNL17359
Online full text
Trefwoorden (cab) bio-energie / biobased economy / biobrandstoffen / biogas / hernieuwbare energie / nederland / zonne-energie / warmte / kachels / biomassa / windenergie / transport / regelingen
Rubrieken Bio-energie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het Energieakkoord voor Duurzame Groei is afgesproken dat in 2020 14% van het energiegebruik in Nederland afkomstig moet zijn van hernieuwbare bronnen. In 2023 moet dit verder stijgen naar 16%. De zogenaamde ‘overige hernieuwbare energiebronnen’ (zon, bodem, buitenlucht, en biomassa (excl. bij- en meestook en bio-transportbrandstoffen), in deze studie aangevuld met energie uit water en kleinschalige (<250 kW) windenergie) zijn essentieel voor het behalen van deze doelstellingen. Maar het inzicht in het realistische ontwikkelingspotentieel op korte- (2020/2023) en middellange termijn (2030) is niet actueel en/of compleet voor Nederland. In deze studie wordt dit (PLUS) marktpotentieel in kaart gebracht, gebaseerd op literatuuronderzoek, statistieken en trends, en eigen analyses. Het marktpotentieel is gedefinieerd als dat deel van het technisch potentieel dat binnen een bepaalde periode en bij beschikbaarheid van conversietechnologie kan worden ingevuld indien door aanvullend beleid de kosten-effectiviteit wordt verbeterd en/of barrières worden weggenomen. Voor het aanvullend instrumentarium wordt aangesloten bij het huidige instrumentarium, waarbij in het geval van de SDE+ regeling verondersteld wordt dat de maximum fasebedragen gelijk blijven, maar dat het budget voor de regeling als geheel kan worden verhoogd, waardoor technologieën met hogere basisbedragen in de laatste fase aan bod kunnen komen. Het betekent ook dat technologieën/conversieroutes met basisbedragen boven de maximum fasebedragen geen baat zullen hebben van de SDE+ regeling.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.