Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2233058
Titel De transitie naar een circulaire consumptiegoedereneconomie : transitie-agenda circulaire economie 2018
toon extra info.
Rakhorst, A.-M., ... (et.al.)
Auteur(s) Rakhorst, A.-M.
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 78 p
Online full text
Trefwoorden (cab) materialen uit biologische grondstoffen / hernieuwbare energie / duurzaamheid (sustainability) / recycling / biomassa / biobased economy / biopolymeren / grondstoffenindustrie
Rubrieken Industriële sector
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het streven naar de circulaire economie heeft velen geïnspireerd tot het nemen van concrete acties. Dat is mooi, want werken aan het sluiten van de kringlopen leidt tot economische voordelen, verbetering van het milieu, verlaging van de CO2-uitstoot, een vergroting van het natuurlijk kapitaal en meer werkgelegenheid. Redenen om te werken aan de circulaire economie zijn deels vanuit economisch perspectief ingegeven (bijvoorbeeld als kans voor internationale opschaling), deels vanuit milieuperspectief en deels om minder afhankelijk te zijn van invoer van grondstoffen uit instabiele landen. Bedrijven, NGO’s, gemeenten en burgerinitiatieven laten zien dat het kan. Door omdenken en dwars denken. Met businessmodellen die sturen op het verminderen van grondstofgebruik, langdurig gebruik en grote mate van hergebruik. Het is tijd om deze voorbeelden door te laten groeien tot het nieuwe normaal, de nieuwe default. Het is tijd dat we echt trots zijn op onze bedrijven die economische voorspoed koppelen aan milieuvoordelen en sociale toegevoegde waarde. En dat we trots zijn op de vele innovaties die er in het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap zijn en worden ontwikkeld.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.