Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2233230
Titel Op weg naar een voedseltransitie : communicatie onderzoek naar de keuze voor duurzaam geproduceerd voedsel
toon extra info.
C. Keuchenius, M. de Graaf
Auteur(s) Keuchenius, C. ; Graaf, M. de
Uitgever [S.l.] : Motivaction, Ministerie van EZ
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 76 p
Online full text
Trefwoorden (cab) dierenwelzijn / dierlijke productie / pluimvee / varkens / rundvee / melkvee
Rubrieken Gezondheid en welzijn van dieren
Publicatie type Presentatie
Taal Nederlands
Toelichting Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft Motivaction International B.V. een kwantitatief (communicatie - )on derzoek uitgevoerd naar de kennis, houding en het gedrag van consumenten ten aanzien van duurzaam voedsel. Het (inmiddels demissionair) kabinet wil naar een integraal voedselbeleid waarvan transparantie, ecologische houdbaarheid en beter consumeren belangrijke kenmerken zijn. In dat kader heeft het kabinet de Voedselagenda voor veilig, gezond en duurzaam voedsel uitgebracht. Hierin staan haar ambities ten aanzien van de voedseltransitie en wordt gepleit voor een duurzame en stabiele voedselproductie in een Europese en internationale context. Hoewel EZ zelf geen brede consumentencampagnes organiseert, zoekt zij wel de samenwerking met stak eho lders en partners en worden verschillende initiatieven gefaciliteerd en ondersteund. Om de consument aan te sporen te kiezen voor duurzaam (en gezond) geproduceerd voedsel heeft Motivaction voor EZ in kaart gebracht in hoeverre de voedseltransitie op dit moment in Nederland leeft. De doelstelling van het onderzoek is: Inzicht verkrijgen in de kennis, houding en het gedrag van consumenten met betrekking tot duurzaam (en gezond) voedsel ten einde in kaart te brengen hoe de voedseltransitie in Nederland leeft en de communicatie met burgers over voedselonderwerpen te optimaliseren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.