Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2233592
Titel Natuur op recept : een verkennend onderzoek naar de behoeften en mogelijkheden in Amersfoort
toon extra info.
L. Tijsma
Auteur(s) Tijsma, L.
Uitgever Utrecht : Innovatie Netwerk
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 24 p
Online full text
Trefwoorden (cab) gezondheid / biodiversiteit / natuur / beplantingen / vergroening / welzijn
Rubrieken Stedelijke plannen
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit rapport laat de resultaten zien van een verkennend onderzoek naar de behoeften en mogelijkheden van Natuur op Recept in Amersfoort. Het idee van Natuur op Recept is dat zorgverleners hun patiënten doorverwijzen naar natuurgebieden in de buurt als aanvulling op hun behandeling. In dit verkennend onderzoek is gekeken naar de natuurgebieden, parken en bestaande wandelroutes in de gemeente Amersfoort. In het gemeentelijk zorg - en natuurbeleid is gezocht naar de visie over natuur en gezondheid. Tenslotte zijn zorgverleners, natuurbeheerders en gemeente geïnterviewd om te onderzoeken met welke vorm van Natuur op Recept zij zouden willen werken en wat de verschillende professionals van elkaar nodig hebben om Natuur op Recept uit te voeren. Vier concepten werden voorgelegd aan de geïnterviewden, namelijk de eenvoudige brochure, officiële verwijsbrief, app en aansluiten bij een bestaand welzijnsprogramma.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.