Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2233923
Titel Grondmobiliteit
toon extra info.
G. Vos
Auteur(s) Vos, G.
Uitgever Utrecht : InnovatieNetwerk Groene Ruimte en Agrocluster
Jaar van uitgave 2005
Pagina's 66 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Lage grondmobiliteit – het aantal gronden dat binnen een bepaalde tijd van eigenaar of erfpachter wisselt – wordt door diverse partijen als een probleem ervaren. Dit speelt onder andere bij de verwerving voor de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) en het Groen In en Om de Stad (GIOS) en bij verwerving voor andere niet-agrarische doeleinden. In de agrarische sector wordt door mondialisering van de wereldhan - del en het marktgerichte beleid de noodzaak steeds groter om over te gaan tot schaalvergroting. Doordat er weinig agrarische grond wordt verhandeld, is het voor Nederlandse boeren moeilijk om te groeien door er grond bij te kopen. Ondanks het feit dat veel boeren stoppen, komt er maar weinig grond beschikbaar op de markt. Deze lage grondmobiliteit binnen de agrarische sector in combinatie met de gro - te vraag door andere functies – zowel rode (verstedelijking, infrastruc - tuur) als groene (recreatiegebieden, natuur) – houdt verband met een opwaartse druk op de prijzen. Deze hoge prijzen brengen ook weer problemen met zich mee. Over grondmobiliteit bestaat veel onduidelijkheid. Is deze grondmobi - liteit laag? Hoe laag is de grondmobiliteit? Welke problemen hangen samen met deze grondmobiliteit? Wat zijn oorzaken en gevolgen? Hoe kunnen problemen opgelost worden? Het doel van dit essay is om meer helderheid te scheppen over de omvang van het probleem, de oorzaken en gevolgen, en vervolgens aan de hand daarvan mogelijke verbetervoorstellen te bespreken.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.