Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2236261
Titel Praktisch: gezinsuitbreiding
Uitgever Barneveld : LICG
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 12 p
Online full text
Trefwoorden (cab) dierenwelzijn / gezelschapsdieren / diergedrag / diergezondheid
Rubrieken Gezondheid en welzijn van dieren
Publicatie type Brochure
Taal Nederlands
Toelichting De komst van een baby is het begin van een drukke periode. U kunt daarom beter ruim van te voren bedenken hoe u straks alles in goede banen wilt leiden. Denk daarbij ver vooruit: ga niet alleen uit van een pasgeboren baby, maar bedenk ook hoe het straks zal gaan als uw kind gaat kruipen en lopen. Misschien wilt u een aantal aanpassingen in huis aanbrengen. Kleine kinderen steken van alles in hun mond, dus wellicht dat u de kattenbak een andere plaats wilt geven. De voerplaats van de hond wilt u misschien op een af te schermen plek zetten. Ook kan het handig zijn om nu alvast uw terrarium van extra sloten te voorzien, zodat uw kind straks niet zelf de bak opent. Uw huisdieren moeten wennen aan al deze verandering en. Het is erg belangrijk om ze hier rustig op voor te bereiden. Hoe eerder u uw huisdier voorbereidt op de komst van een kind, des te groter de kans dat uw huisdier hier goed mee om zal gaan. Door op tijd te beginnen kunt u een heleboel ellende voorkomen. En kunt u ook op tijd actie ondernemen wanneer uw huisdier moeite heeft te wennen aan de veranderingen. Bijvoorbeeld door hulp in te schakelen. Bovendien weet u dan dat eventuele gedragsproblemen bij uw huisdier voortkomen door de veranderingen in huis en niet zozeer door de komst van het kind zelf.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.