Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2237174
Titel Quickscan Oostvaardersplassen
Uitgever Den Haag : Nederlandse vereniging tot bescherming van dieren
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 22 p
Online full text
Trefwoorden (cab) dierenwelzijn / wilde dieren / wildbeheer / diergezondheid / diervoeding / dierethiek
Rubrieken Gezondheid en welzijn van dieren
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Jaarlijks uit het publiek haar zorgen over het welzijn van de Konik paarden, Heckrunderen en edelherten in de Oostvaardersplassen. Ook dit jaar is dit het geval. Honger, lijden en leven in een afgesloten gebied zijn punten die genoemd worden. Naast de groep die zich zorgen maakt over de grotere grazers in het gebied, is er ook een groep die zich zorgen maakt over de totale biodiversiteit in het gebied, met name de beperkte aantallen rietvo gels zien zij als zorgelijk. Het bezorgde publiek vraagt zich af waarom de Dierenbescherming ‘niets doet ’ voor de grote grazers. De Dierenbescherming zet zich in voor het welzijn van deze dieren door betrokkenheid bij het ontwikk elen en evalueren van het vroeg reactieve beheer dat op de Oostvaardersplassen wordt toegepast. Uiteraard heeft dit vroeg reactieve beheer niet enkel voordelen, maar bij een zorgvuldige toepassing van het vroeg reactieve beheer wordt volgens de Dierenbescherming het welzijn van de dieren in de Oostvaardersplassen goed geborgd.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.