Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2237192 (VERVAL)
Titel Op gang brengen van een aanvoerstroom van wild zeewier : EFRO Port 4 Innovation
toon extra info.
auteurs: Robbert Jak, Christine Röckmann, Frans Veenstra
Auteur(s) Jak, Robbert ; Röckmann, Christine ; Veenstra, Frans
Uitgever Den Helder : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 28 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C112/17)
Annotatie(s) Project number: KB-21-003-007
Online Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) zeewieren / biomassa / biomassa productie / materialen uit biologische grondstoffen / voeding / visserij / markten / milieu
Rubrieken Humane voeding (algemeen) / Industriële sector / Alternatieve Landbouw
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Er is een beknopt overzicht gegeven van de biodiversiteit aan zeewieren in Nederland en wat de belangrijkste soorten zijn voor eventuele exploitatie. Daarna is aangegeven in hoeverre natuurlijk aanwezig zeewier in Nederland geoogst wordt, hoe dat gebeurt en wat er mee gedaan wordt. Er zijn momenteel tenminste twee vergunningen uitgegeven; in de Oosterschelde en de Waddenzee. Kort is aangegeven welke ecosysteemconsequenties het oogsten van natuurlijk zeewier kan hebben in relatie tot de rol van het zeewier in het ecosysteem en interacties met omgevingsfactoren. Met name de opname van nutriënten (fosfaat, stikstof) is hierin relevant en daarmee bepalen voornamelijk de locatie en de schaal van oogsten de mogelijke effecten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.