Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2238065
Titel Omgevingsvisie Noord-Brabant : Tweede tussentijds advies over de inhoud van het milieueffectrapport
toon extra info.
G. Gabry, S. Jansen, W. Korver, R. Meeuwsen, M. van der Tas, R. van Woerden, F. Woudenberg
Auteur(s) Gabry, G. ; Jansen, S. ; Korver, W. ; Meeuwsen, R. ; Tas, M. van der ; Woerden, R. van ; Woudenberg, F.
Uitgever Utrecht : Commissie MER
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 11 p
Online full text
Publicatie type Brochure
Taal Nederlands
Toelichting De conceptversie van het plan - MER (hierna MER) is gebaseerd op het vooron twerp van de Omgevingsvisie (d.d. 9 januari 2018 en hierna Omgevingsvisie ) . De Omgevingsvisie biedt nog veel ruimte voor de verder e uitwerking van het beleid. Het MER levert – samen met de op- brengst uit de participatie (Tour de Brabant) – input voor de verdere uitwerking en vaststel- ling van de Omgevings visie. De Commissie constateert dat de provincie Noord - Brabant met de Omgevingsvisie meer fo- cus heeft aangebracht in de opgaven en ambities en benoemt vier opgaven : energietransitie, klimaatproof, slimme netwerksteden en concurrerende en duurzame economie. Daarna ast onderzoekt het MER de randvoorwaarde ‘basis op orde’. Uit dat onderzoek volgt een vijfde opgave: natuurkwaliteit op orde (zie p.7 van het MER). Het MER verbeeldt de milieueffecten van de visie en het doelbereik in één integraal beoorde- li ngskader , genaa md ‘De vlag van Brabant’. Deze vlag laat voor twaalf criteria zien hoe de toestand van Brabant momenteel is en hoe deze toestand zich autonoom en onder invloed van het beleid uit de omgevingsvisie o ntwikkel t . Het valt hierbij op dat h et voorgenomen beleid uit de Omgevingsvisie niet leidt t ot het volledig realiseren van de ambities.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.