Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2240960
Titel artikel De Eldense Blauwe pruim
Auteur(s) Visser, G. ; Rheede, H. van
Tijdschrifttitel Pomospost
Deel(Jaar)Nummer (2016)3
Paginering 16 - 23
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In het jaarboek Tabula Batavorum 2015, gewijd aan de geschiedenis van de Betuwe, staan op p. 151-172 twee artikelen, die samengevoegd zijn on- der de naam “De Eldense Blauwe Blauwe pruim”. Het eerste artikel van Geert Visser behandelt de komst van de pruim naar het dorp Elden bij Arnhem en met name de rol van kwekerij Booij en Crans daarbij. Het tweede artikel, dat van Henk van Rheede, geeft nog extra informatie over de geschiedenis van deze pruim en behandelt ook het vraagstuk van de echtheid van de Eldense Blauwe. De artikelen zijn - met instemming van de beide auteurs – enigszins in- gekort. Weggelaten zijn gegevens over de levensloop van de heren Booij en Crans na de ophežng van hun kwekerij. Algemene achtergrondinfor- matie is ingekort, zoals die over de Linnaeus tuinbouwschool te Amster- dam, waar Booij en Crans hun opleiding hebben genoten en over de ver- ouderingstheorie van fruitbomen. www.npv-pomospost.nl
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.