Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2241512
Titel No regret maatregelen in relatie tot Zwarte specht
toon extra info.
M. Nijssen, W. Teunissen
Auteur(s) Nijssen, M. ; Teunissen, W.
Uitgever [S.l.] : Deskundigenteam Droog zandlandschap
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 2 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het kader van N2000 zijn in de provincies Noord - Brabant, Gelderland en Drenthe diverse gebieden aangewezen waar een instandhoudingsdoelstelling voor de Zwarte specht geldt die is gebaseerd op het aantal broedparen dat in de betreffende gebieden zou moet en kunnen voorkomen. Echter, in geen van deze gebieden is de actuele populatieschatting op dit voorgeschreven niveau en overal loopt het aantal broedparen terug; de Staat van Instandhouding is dus ongunstig. Dus is het lastig, zo niet onmogelijk om vergunningen af te geven voor ruimtelijke ontwikkelingen, iets wat vooral in Gelderland (uitbreiding van diverse recreatieve voorzieningen op de Veluwe) voor problemen voor het bevoegd gezag leidt. In het N2000 gebied Drents - Friese wold speelt bovendien dat natuurbeheermaatregelen worden genomen om andere N2000 - natuurwaarden te behouden en/of te ontwikkelen maar dat die maatregelen een negatief effect hebben op de populatiegrootte van de Zwarte specht. De provincies hebben daarom grote behoefte aan kennis om maatregelen te kunnen nemen die de aantallen van deze soort zullen doen toenemen. Ook Limburg heeft een N2000 gebied dat o.a. is aangewezen vanwege de Zwarte specht: de Maasduinen. In tegenstelling tot de andere N2000 - gebieden is de populatiegrootte in dit gebied wel op het binnen N2000 beoogde niveau terwijl de aantallen ook nog eens wat lijken toe te nemen. Waarom de populatieontwikkeling hier afwijkend is van elders in Nederland, is niet bekend.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.