Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2241764
Titel Adviesbrief n.a.v. deskundigenberaad-zoönosen (DB-z): seoulvirus
toon extra info.
J.T. van Dissel
Auteur(s) Dissel, J.T. van
Uitgever Bilthoven : RIVM
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 10 p
Online full text
Publicatie type Brief
Taal Nederlands
Toelichting Aanleiding voor dit deskundigenberaad is de constatering dat er het afgelopen jaar vier humane infecties met het seoulvirus (een hantavirus) zijn gediagnosticeerd. Dit is voor het eerst dat dergelijke infecties bij mensen in Nederland zijn vastgesteld, en daarom, mede gezien de emst van het klinisch beeld, verontrustend. Bronopsporing door de GGD in samenwerking met de NVWA maakte een relatie met hobbymatig gehouden en gefokte ratten op twee rattenfokkerijen waarschijnlijk. Microbiologisch onderzoek bij ratten(populaties) gerelateerd aan deze patiënten toonde een hoge mate van besmetting met seoulvirus aan. In een eerder multidisciplinair overleg, juni 2017 op het ministerie van EZ, werd geconstateerd dat er in Nederland geen duidelijk beeld bestaat van de mate van voorkomen van deze infectie in de (humane) risicogroepen die intensief contact hebben met (gehouden) ratten, en van de aard en omvang van de rattenfokkerij en gerelateerde handelsstromen. Tijdens dit beraad is door specialisten op het gebied van infectieziektebestrijding, medische microbiologie, infectiologie, bedrijfsgeneeskunde, veterinaire geneeskunde, pathologie en virologie en door deskundigen van het Centrum Infectieziektebestrijding de huidige stand van kennis en de lacunes hierin besproken. Hieronder volgt een samenvatting van dit beraad, gevolgd door adviezen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.