Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2241768
Titel Gebruik van meststoffen in akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt rapportage van het kwalitatief onderzoek : Definitieve rapportage Versie 1.1
toon extra info.
F. de Clercq
Auteur(s) Clercq, F. de
Uitgever Den Haag : Ministerie van LNV
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 73 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het ministerie wil graag kwalitatief communicatieonderzoek laten uitvoeren dat zich r icht op de vraag welke factoren van invloed zijn op het huidige gedrag van akkerbouwers en telers van vollegrondsgroenten. Het doel van het onderzoek is om aanknopingspunten te krijgen voor gedragsverandering. Om de communicatiestrategie voor akkerbouwers en telers van vollegrondsgroenten te ontwikkelen heeft het ministerie inzicht nodig in gedrag, motieven en drijfveren van deze groep om meststoffen op de huidige manier op het land aan te brengen. Vanaf november 2017 start het ministerie met een zogenaa md CASI traject, een model voor gedragsbepalers. Dit model is nuttig bij trajecten waar gedragsverandering een belangrijk doel is. Het gewenste gedrag vanuit CASI is als volgt omschreven: ‘Betere timing en dosering van meststoffen met milieuwinst als uitga ngspunt’. Door de gedragsbepalers systematisch te bekijken, kan dan een inschatting gemaakt worden van welke gedragsbepalers het meest nuttig zijn om zich op te richten. Het ministerie wil samen met stakeholders een gedragsveranderingsaanpak ontwikkelen. Het onderhavige onderzoek vormt input voor de tweede CASI sessie, die in 2018 gaat plaatsvinden.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.