Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2241880
Titel Groene Vrijwilligers : Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen?
toon extra info.
W. Ganzevoort, R. van den Born
Auteur(s) Ganzevoort, W. ; Born, R. van den
Uitgever Nijmegen : Radboud Universiteit
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 62 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Groene vrijwilligers spelen een belangrijke rol in bescherming van, onderzoek naar en educatie over de natuur. In Nederland zijn veel mensen actief als groene vrijwilliger, zowel binnen projecten vanuit organisaties als door deelname aan groene burgerinitiatieven. Voor zowel de overheid als alle organisaties die werken met groene vrijwilligers is het van belang inzicht te krijgen in het profiel van d e groene vrijwilliger, wat hen motiveert, en waar zij tegenaan lopen. Met deze kennis kan de ondersteuning en waardering van groene vrijwilligers beter aansluiten bij hun drijfveren, wensen en behoeften. In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken zijn de volgende vragen onderzocht: 1. Wat is de sociaal - demografische achtergrond van de groene vrijwilligers? 2. Wat voor groen vrijwilligerswerk doen zij, en hoe is dit georganiseerd? 3. Wat motiveert hen om groen vrijwilligerswerk te doen? 4. Welke kansen zien zij voor groen vrijwilligerswerk, en welke belemmeringen ervaren ze? De onderzoekers hebben een online enquête opgesteld die onder groene vrijwilligers is verspreid via organisaties als het IVN en LandschappenNL, en via groene burgerinitiatieven. Van de 3 775 respondenten zijn de achtergrond, activiteiten, motivaties en ervaringen in kaart gebracht
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.