Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2241992
Titel Platvis in beeld : stimulans voor netinnovatie in de tongvisserij
toon extra info.
auteur(s): P. Molenaar, M. Dammers, J. van Rijn
Auteur(s) Molenaar, P. ; Dammers, M. ; Rijn, J. van
Uitgever IJmuiden : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 20 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C026/18)
Annotatie(s) Project number BO-20-010-168
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting (Engels) Het project ‘Platvis in Beeld’ heeft als doel visserij sector voorzien van fundamentele kennis van visgedrag in netten door het maken van onderwater opnamen in een Pulsnet. Met deze opnamen kan men het gedrag van de verschillende vissoorten in een net bestuderen en nieuwe ideeën opdoen voor het gericht ontwikkelen van een selectiever visnet voor de tongvisserij. Er is een stapsgewijze methode toegepast om gericht naar helder beeldmateriaal van visgedrag toe te werken. De ideeën zijn eerst getest in een schaalmodel om op basis van deze ervaringen het in de praktijk op zee uit te voeren. Vervolgens zijn met behulp van deze netaanpassingen onder de juiste omstandigheden onderwater video opnamen gemaakt in het net aan boord van twee puls kotters. De beelden zijn geselecteerd, bewerkt en online beschikbaar gemaakt voor de het bredere publiek. De verzamelde videobeelden van vis in het pulsnet zijn visueel geanalyseerd om de verschillen in gedragingen de gevangen soorten te beschrijven. Hieruit blijkt dat dat de waterstroom een aanzienlijke invloed heeft op het gedrag van de vissen in het net. De meeste gevangen platvissen hebben te weinig zwemcapaciteit om actief te zoeken naar een ontsnappingspaneel voordat ze in de kuil van het net komen. Uit de gemaakte beelden blijkt dat tong sterker is en een grotere zwemcapaciteit heeft. Hierdoor is tong in staat om tegen de stroming in te zwemmen. Waarschijnlijk kunnen toekomstige ontwikkelingen van selectieve netten voor deze visserij zich daarom beter richten op het scheiden en opvangen van tong
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.