Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2242100
Titel Sociaal-economische gevolgen van een totaal verbod van pulsvisserij voor de Nederlandse visserijsector
toon extra info.
Wim Zaalmink, Geert Hoekstra, Arie Mol en Wouter Jan Strietman
Auteur(s) Zaalmink, Wim ; Hoekstra, Geert ; Mol, Arie ; Strietman, Wouter Jan
Uitgever Wageningen : Wageningen Economic Research
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 35 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Economic Research nota (2018-044)
Online Embargo op full text. Full text beschikbaar vanaf 2019-06-13
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting (Engels) Deze nota beschrijft de omvang van de pulsvisserij in Nederland, en de sociaal-economische gevolgen wanneer de Nederlandse pulskotters moeten omschakelen naar de boomkorvisserij. De pulsvloot is voor de Nederlandse visserij van groot belang. Als alle pulskotters omschakelen naar boomkor resulteert dat in een forse verlaging van het economisch rendement. Bij lagere schol- en tongprijzen en hogere brandstofprijzen, vergelijkbaar met die in de periode 2012-2014, zou het gemiddelde nettoresultaat nihil zijn. In deze situatie zal de helft van de kotters zelfs een negatief resultaat behalen. Deze afname van de financiële resultaten heeft de volgende effecten op de economie van de visserij: door de negatieve resultaten zal de continuïteit van bedrijven in het geding komen, door de lage deellonen zal het moeilijk zijn gekwalificeerde bemanning aan boord te krijgen, door de afname van het financiële resultaat zal er minder of geen ruimte meer zijn voor vervanging en vernieuwing
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.