Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2242247
Titel artikel Speuren naar fout hout
Auteur(s) Didde, R.
Tijdschrifttitel Wageningen world : magazine van Wageningen UR en KLV over werken aan de kwaliteit van leven
Deel(Jaar)Nummer (2018)2
Paginering 10 - 13
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Al zeker dertig jaar is er aandacht voor de grootschalige illegale kap van tropische bossen. Beelden van ronkende kettingzagen die honderd jaar oude woudreuzen vellen en apen en kleurrijke fauna van hun onderkomen beroven, bezorgen mensen al jaren de rillingen. Toch is er nog maar weinig ten goede gekeerd. Er zijn landen, zoals Indonesië, waar zelfs meer dan 70 procent van het verhandelde hout illegaal is gekapt, blijkt uit een rapport van de Britse ngo Chatham House. Ook Kameroen, de Democratische Republiek Congo en de aangrenzende Republiek Congo- Brazzaville staan in de top vijf van hoogrisicolanden met percentages van meer dan 50 procent fout hout. De Europese Unie probeert sinds 2013 met de houtverordening EUTR de handel in illegaal hout te weren. ‘De Europese houtverordening staat of valt met goede handhaving’, zegt Arjan Alkema, adjunct-directeur van FSC Nederland en Wagenings bioloog. FSC is één van de keurmerken die de handel in hout uit duurzaam beheerde bossen wil bevorderen. ‘Maar papier is geduldig en de economische belangen zijn groot. Legale en illegale partijen hout kunnen bij elkaar belanden, er kan worden gesjoemeld met papieren en veel EU-landen nemen de handhaving van de regelgeving te weinig serieus. Spanje heeft pas in 2016 mensen vrijgemaakt voor handhaving.’
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.