Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2242557
Titel Advies pathogeniteitsclassificatie van de bacterie Bacillus weihenstephanensis
toon extra info.
S. Schaap
Auteur(s) Schaap, S.
Uitgever Bilthoven : COGEM
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 7 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De COGEM is gevraagd om te adviseren over de pathogeniteitsklasse van Bacillus weihenstephanensis. B. weihenstephanensis is een anaerobe bacterie die zich bij lage temperaturen kan vermenigvuldigen en in Noord-Europa in de bodem voorkomt. De bacterie wordt ook in gekoelde zuivelproducten aangetroffen. Van enkele B. weihenstephanensis stammen is beschreven dat zij bij lage temperaturen (8 tot 25ºC) cereulide kunnen produceren. Dit hitte- en zuurbestendige toxine is af en toe in gekoelde zuivelproducten aanwezig (rauwe eiproducten, melk), en veroorzaakt voedselvergiftiging bij de mens met soms een dodelijke afloop. Sommige B. weihenstephanensis stammen zijn pathogeen voor de in de bodem voorkomende rondworm Caenorhabditis elegans. De COGEM kan niet uitluiten dat de bacterie ook pathogeen is voor andere in de bodem voorkomende rondwormen. Aangezien B. weihenstephanensis pathogeen is voor bepaalde rondwormen en in staat is een toxine te produceren dat voor de mens ernstige gevolgen kan hebben, adviseert de COGEM de bacterie in te delen in pathogeniteitsklasse 2.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.