Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2243164
Titel artikel Inheems karakter en biodiversiteitswaarde van Gewone esdoorn : een knuppel in het hoenderhok
Auteur(s) Green, T. ; Vandekerkhove, K. ; Baeté, H.
Tijdschrifttitel Bosrevue
Deel(Jaar)Nummer 11(2005)januari
Paginering 9 - 10
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Binnen het natuurbehoud woedt reeds decennia een discussie over het inheemse karakter van Gewone esdoorn en de natuurlijkheid van zijn succes. In Groot-Brittannië is het onderwerp zo mogelijk nog controversiëler en kent deze boomsoort fervente voor- en tegenstanders. ‘If there is one issue which is garanteed to generate an argument, it is the attitude of conservationists to sycamore’, poneerde George Peterken in zijn bekende gevatte stijl. Ted Green is voorzitter van het Ancient Tree Forum, een NGO die zich in samenwerking met de Woodland Trust inzet voor het behoud en de bescherming van oude bomen in Groot-Brittannië. Enige tijd geleden schreef hij een artikel waarin hij zijn licht liet schijnen op de positie van Gewone esdoorn in Groot-Brittannië. Hierin brengt hij enkele nieuwe en interessante elementen aan, die de discussie over een andere boeg trachten te gooien en die we u geenszins wilden onthouden. Met zijn toestemming en groeten publiceren wij hieronder een ingekorte en licht bijgewerkte vertaling.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.