Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2244238
Titel Advies hernieuwing van de vergunning voor import van de gg-koolzaadlijn T45
Uitgever Bilthoven : COGEM
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 7 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De COGEM is gevraagd om te adviseren over de hernieuwing van de vergunning voor import van de genetisch gemodificeerde (gg-) koolzaadlijn T45. T45 brengt het pat gen tot expressie en is daardoor tolerant voor glufosinaat-ammonium bevattende herbiciden. Sinds 2006 wordt er wereldwijd geen zaaizaad meer verkocht voor de teelt van T45, omdat de lijn commercieel niet interessant meer is. De producenten en verkopers van T45 hebben hun voorraden vernietigd. De vergunninghouder heeft een aanvraag voor hernieuwing van de vergunning ingediend, omdat de aanwezigheid van kleine hoeveelheden T45 in geïmporteerd koolzaad niet volledig uitgesloten kan worden. De aanvraag bevat onder andere geactualiseerde bioinformatische analyses, een recente literatuurreview, gegevens over de aanwezigheid van T45 in geïmporteerd koolzaad en resultaten van de verplichte ‘post-market environmental monitoring’. Hieruit komen geen nieuwe inzichten over mogelijke milieurisico’s van T45 koolzaad naar voren. De COGEM is van oordeel dat bij import van gg-koolzaad verplicht gemonitord moet worden op locaties waar de kans het grootst is om wilde gg-koolzaadpopulaties aan te treffen, zoals langs spoorwegen. In het monitoringsplan dat deel uitmaakt van deze vergunningaanvraag is dit niet opgenomen. Gg-koolzaad T45 zal echter hoogstens in minimale hoeveelheden als onbedoelde vermenging van andere koolzaadpartijen geïmporteerd worden. De COGEM is daarom van mening dat het huidige monitoringsplan in het geval van T45 volstaat. Concluderend acht de COGEM de risico’s voor mens en milieu van de import van kleine hoeveelheden T45 verwaarloosbaar klein. Omdat andere instanties een voedselveiligheidsbeoordeling uitvoeren, heeft de COGEM de risico’s van incidentele consumptie niet beoordeeld.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.