Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2244561
Titel Advies inschaling van werkzaamheden met gg-Rabiës virus
toon extra info.
S. Schaap
Auteur(s) Schaap, S.
Uitgever Bilthoven : COGEM
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 7 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De COGEM is gevraagd te adviseren over de inschaling van werkzaamheden met een genetisch gemodificeerde (gg)-rabiësvirus (RABV) vector. Deze vector is afgeleid van een vaccinstam van het rabiësvirus. In de vector is het gen dat codeert voor het G-eiwit, dat betrokken is bij infectie, verwijderd. Aan het vectordeeltje is het EnvA eiwit afkomstig van Avian leukosis virus toegevoegd, waardoor de vector genetisch gemodificeerde zoogdiercellen kan infecteren. De aanvrager verzoekt hierbij de open handelingen, de toediening van de vector aan verschillende (genetisch gemodificeerde) knaagdieren via een stereotact, buiten een veiligheidskabinet uit te voeren. Het rabiësvirus kan bij zoogdieren ernstige ziekte veroorzaken. De vaccinstam van dit virus wordt al langere tijd toegepast voor vaccinatiedoeleinden en is veilig en effectief gebleken in dieren. Deze vaccinstam is eerder door de COGEM in pathogeniteitsklasse 2 ingedeeld. Door afwezigheid van het G-gen is de vector replicatie-incompetent. De EnvA vectordeeltjes kunnen geen mensen en andere (niet-genetisch-gemodificeerde) zoogdieren infecteren. Op basis van de bovenstaande overwegingen kan de COGEM instemmen met de inschaling op inperkingsniveau ML-II en de voorgenomen werkzaamheden buiten het veiligheidskabinet. Indien deze werkzaamheden op het geadviseerde inperkingniveau worden uitgevoerd, is de COGEM van oordeel dat de risico’s voor mens en milieu, verwaarloosbaar klein zijn.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.