Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2244564
Titel ZEKER Zeeland : Zeeuwse energietransitie kansenkaart energie & ruimte
toon extra info.
H. Rösler, L. Beurskens, M. Londo
Uitgever Petten : ECN
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 91 p
Online full text
Trefwoorden (cab) biobased economy / biobrandstoffen / bio-energie / biogas / hernieuwbare energie / warmte / biomassa / reststromen / energiebeleid
Rubrieken Bio-energie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Provincie Zeeland heeft de ambitie om een evenredige bijdrage te leveren aan nationale doelen voor verduurzaming van de energievoorziening 1 en wil daarbij inzetten op voor Zeeland gebieden of thema ’ s die specifiek voor Zeeland relevant zijn . Hiertoe is het voor de Provincie van belang om te weten welke opties Zeeland heeft om te verduurzamen en wat de voor - en nadelen van de verschillende opties zijn. Daarnaast is het voor de Provincie belangrijk om inzicht te hebben in de ruimtelijke en de economische effecten van verduurzaming; wat is het effect op de werkgelegenheid en hoeveel ruimte is er nodig voor de opwekking van hernieuwbare energie? Deze studie kan dienen als een basis voor het ontwikkelen van de beleidsplannen voor de komende jaren (2020 - 2030) door de Provi ncie Zeeland. Om invulling te geven aan de behoefte van de Provincie heeft ECN een overzicht samengesteld van de opties voor hernieuwbare energie en energiebesparing binnen de Provincie tot en met 2030 , inclusief hun potentiëlen en impacts qua ruimte en werkgelegenheid . Daarbij hebben we extra aandacht besteed aan verduurzaming van de warmtehuishouding , die goed is voor meer dan de helft van ons energieverbruik . In voorbereiding van het provinciaal Warmteplan heeft de Provincie behoefte aan een samenhange nd plan voor de warmtehuishouding, waarin vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht en rekening wordt gehouden met energiebesparing.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.