Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2244568
Titel Rapport PlanMER Omgevingsplan Zeeland 2018
toon extra info.
V. Maronier, R. Drenth, S. den Held, T. van de Poll, M. de Haan, A. Bouthoorn, R. Nieborg
Auteur(s) Maronier, V. ; Drenth, R. ; Held, S. den ; Poll, T. van de ; Haan, M. de ; Bouthoor, A. ; Nieborg, R.
Uitgever Amersfoort : Royal Haskoning DHV
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 214 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het provinciaal beleid op het gebied van ruimte, milieu, water en natuur voor de Provincie Zeeland is voor het eerst samengebracht in één Omgevingsplan in 2006. Het huidige Omgevingsplan Zeeland heeft een looptijd van zes jaar, van 2012 tot en met 2018. De termijn van het huidige Omgevingsplan eindigt per november 2018. Dat geldt ook voor het milieubeleidsplan, onderdeel van dit Omgevingsplan. De Provincie Zeeland is gestart met de voorbereiding van een nieuwe visie over de ontwikkeling, het gebruik en beheer van de fysieke leefomgeving. Op land elijk niveau zijn bestuurlijke afspraken gemaakt dat iedere provincie vóór 1 januari 2021 beschikt over een Omgevingsvisie en Omgevingsverordening. Het Omgevingsplan 2018 anticipeert op de nieuwe Omgevingswet en dient als overbruggingsplan tot de nieuwe wet in werking is getreden. Die zal op zijn vroegst in werking treden op 1 januari 2021. Op het moment van vaststelling van het Omgevings plan 2018 is het huidige wettelijke stelsel nog van toepassing. Het Omgevingsplan 2018 zal dan ook aan de huidige wettelijke eisen moeten voldoen. Vooruitlopend op de nieuwe Omgevingswet wordt het Omgevingsplan 2018 wel al zoveel mogelijk Omgevingswet-proof gemaakt.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.