Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2244753
Titel artikel Goede weefplant : vaste planten
Auteur(s) Berg, E. van den
Tijdschrifttitel Greenity : voor ondernemers met ambitie
Deel(Jaar)Nummer (2018)12
Paginering 59
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) effecten / openbaar groen / woningen / potplanten
Rubrieken Sierplanten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Succisa en Succisella zijn twee vaste planten die behoorlijk op elkaar lijken. Om te beginnen bij de eerste. Succisa pratensis, de blauwe knoop, groeit van nature in grote delen van Europa en Noord-Afrika tot in Noord-Turkije en de Kaukasus. Daar is zij te vinden op vochtige, met heide en grassen begroeide plekken en in open bossen. Vanuit een korte wortelstok vormt zich een rozet met bladeren die lancetvormig zijn en maximaal 30 cm lang. De geslachtsnaam betekent letterlijk ‘afgesneden plant’ omdat de wortelstok er aan de voet uitziet alsof deze is afgesneden. Vanuit het bladrozet komen slechts een paar stengels van circa 100 cm hoogte tevoorschijn waaraan de bloemen zich vanaf juli openen. Opvallend is de lang aanhoudende bloei, tot ver in september. De bloemhoofdjes zijn tot 3 cm in doorsnede, de bloemkleur is paarsblauw, soms wit of roze. S. pratensis - de soortnaam betekent ‘in weiden groeiend’ – is de bekendste soort waarvan kweker Hans Kramer de cultivar ‘Nana’ aanbiedt. Door zijn compactheid volgens hem een bijna nette plant met een rijke en zeer lange bloei en bloemen die veel insecten lokken.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.