Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2245160
Titel Plan van Aanpak op hoofdlijnen: effecten van suppleren op het kustduingebied onder EGS II
toon extra info.
Albert Oost, Bert van der Valk, Alma de Groot, Stephanie IJff, Bas Arens, Evert-Jan Lammerts, Peter Herman, Petra Damsma
Auteur(s) Oost, Albert ; Valk, Bert van der ; Groot, Alma de ; IJff, Stephanie ; Arens, Bas ; Lammerts, Evert-Jan ; Herman, Peter ; Damsma, Petra
Uitgever [Delft] : Deltares
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 27 pages) illustrations
Annotatie(s) Project number: 11200538-005
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Ecologisch Gericht Suppleren (EGS) II (2016-2021) is een vervolg op EGS I (2009-2015). Centraal in dit onderdeel van EGS II staat of en hoe het mogelijk is om door middel van variatie in de uitvoering van strandsuppleties en van zeereepbeheer de diversiteit van kustduinlandschappen te vergroten. De aanname daarbij is dat een divers landschap op termijn zal leiden tot een optimale biodiversiteit op nationale schaal. Voortbouwend op de kennis van EGS I, verder wetenschappelijk onderzoek in combinatie met 'expert judgement' is gebleken dat vooral strandsuppleties maar meer nog zeereepbeheer de meeste potentie hebben. In dit rapport, tevens Plan van Aanpak, is weergegeven hoe te komen tot mogelijke uitvoering van bovengenoemde aanpassing van het kustlijnbeheer en zeereepbeheer. Er worden onder EGS II vier stappen voorzien: 1. Analyse en evaluatie van het uitgevoerde zeereepbeheer; 2. Achterhalen correlatie tussen zeereep dynamiek en diversiteit van het kustduinlandschap; 3. Bepalen sturende parameters in de processen op het strand, in de zeereep en de zone er onmiddellijk achter en het causale verband tussen oorzaak (suppleren) en gevolg (landschappelijke respons) en 4: Welke stuurknoppen kan men aanwenden die landschappelijke respons de richting op te krijgen van grotere diversiteit?
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.