Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2245886
Titel Schelpdierbestanden in het Veerse meer en Grevelingenmeer in 2017
toon extra info.
K. Troost, E.B.M. Brummelhuis, M. van Asch & J. van Zwol
Auteur(s) Troost, K. ; Brummelhuis, E.B.M. ; Asch, M. van ; Zwol, J. van
Uitgever IJmuiden : Stichting Wageningen Research, Centrum voor Visserijonderzoek (CVO)
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 30 pages) illustrations
Titel van reeks CVO rapport (17.015)
Annotatie(s) BAS code: WOT-05-001-008. - Project number: 4311208012
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In 2017 is zijn de schelpdierinventarisaties uitgebreid met de gebieden Grevelingenmeer en Veerse meer. De bemonsteringen in deze gebieden zijn uitgevoerd in de maanden maart en april, op dezelfde wijze als in de Ooster- en Westerschelde, namelijk met het kokkelschuifje. Daarbij is hoofdzakelijk gemonsterd buiten de randen van dichte oesterbanken. Voor Japanse oester Crassostrea gigas en mossel Mytilus edulis zijn daarom geen bestanden geschat. In het Grevelingenmeer zijn 159 locaties bemonsterd en in het Veerse meer 182 locaties. Er is gericht gemonsterd in de ondiep gelegen gebieden (tot een maximale waterdiepte van 3,5 meter). Dit zijn de gebieden die tot de aanleg van de Deltawerken droogvallende platen waren en sindsdien permanent onder water staan.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.