Groenekennis

  • externe gebruiker (Let opwarning)
  • Log in as
Record nummer 2246089
Titel Leren van klimaatinnovaties : onderzoek naar het leervermogen bij Waterschap Rijn en IJssel
toon extra info.
Peter Groenhuijzen, Judith Santegoets, Erik Opdam, Paul van Eijk, Margot van Engelen
Auteur(s) Groenhuijzen, P.F. ; Santegoets, J. ; Opdam, E. ; Eijk, P.J. van ; Engelen, M. van
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 42 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Omgaan met de effecten van klimaatverandering is al vele jaren geïntegreerd in de taken van de waterschappen. Dit betreft niet alleen de borging van hoogwaterveiligheid, maar zeker ook de omgang met extreme neerslag. De huidige inzichten laten zien dat de klimaateffecten naar verwachting groter zullen zijn dan eerder voorzien en dat adaptatie van de huidige inrichting en het beheer van de leefomgeving nodig is om veiligheid en leefbaarheid te waarborgen. De Climate Change Performance Index (november, 2017) geeft aan dat ook in Nederland onvoldoende wordt gedaan om de gevaarlijke gevolgen van klimaatverandering te voorkomen. Niet voor niets heeft de aandacht hiervoor een belangrijke plaats gekregen in het regeerakkoord. Het kunnen aanpassen aan de klimaatverandering vraagt om een transitierichting adaptief en integraal waterbeheer. Bij die transitie is adaptief vermogen van betrokkenen noodzakelijk.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.