Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2246260
Titel Zou 't waar zijn
toon extra info.
T. van Giessen, N. van Slageren
Auteur(s) Giessen, T. van ; Slageren, N. van
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 70 p
Online full text
Trefwoorden (cab) biobased economy / biomassa / zout / bouwmaterialen / materialen uit biologische grondstoffen / composieten
Rubrieken Industriële sector
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting In dit onderzoek wordt gekeken naar de theoretische, technische en efficiënte mogelijkheid voor het bouwen met zoutcomposiet als een zelfdragend casco. Deze kennis wordt toegepast voor een casus. Deze casus bestaat uit een paviljoen, ontworpen door Eric Geboers, met als doel zijn visie te presenteren tijdens de Dubai Expo 2020. De beweringen over het tegengaan van verwoestijning en verzilting met zijn masterplan “The Salt Project” is van tevoren geanalyseerd. Het masterplan “The Salt Project” is een oplossing om verwoestijning op lokaal niveau tegen te gaan maar biedt geen significante oplossing om verzilting van oceanen tegen te gaan. Het masterplan kan zeker positieve effecten bieden voor, zoals in het plan beschreven, kustgebieden. Om een antwoord te kunnen geven op de onderzoeksvraag “Wat is een theoretische, technische en efficiënte mogelijkheid voor het bouwen met een zoutcomposiet als een zelfdragend casco met als casus het paviljoen voor de Dubai Expo 2020?” is er theoretisch en praktisch onderzoek gedaan naar het materiaal dat voor het paviljoen gebruikt zal worden. Zowel materiaaleigenschappen van het zoutcomposiet als de toepassing hiervan op de casus zijn onderzocht. Het blijkt dat het zoutcomposiet, in vergelijking met de treksterkte van het materiaal, een zeer hoge druksterkte heeft. Ook zijn er bakproeven uitgevoerd om te kijken hoe het zoutcomposiet het beste vervaardigd kan worden. Uit het onderzoek is gebleken dat op theoretisch en technisch vlak het zeker mogelijk is het zoutcomposiet te gebruiken als bouwmateriaal. De theorie van de ontwikkelde bouwmethodiek voor de casus kan worden toegepast als ‘algemene bouwmethodiek’ voor een zoutcomposiet als bouwmateriaal. Op basis van dit onderzoek wordt aanbevolen om vervolgonderzoek te doen naar de materiaaleigenschappen van het zoutcomposiet. Het is nog steeds onduidelijk welke factoren een positieve of negatieve invloed hebben op het zoutcomposiet. Rapport met bijlagen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.