Groenekennis

  • externe gebruiker (Let opwarning)
  • Log in as
Record nummer 2246262
Titel Resten voor de afvalbak? : een onderzoek naar de valorisatie voor de reststromen van suikermaïs
toon extra info.
T. Schuilwerve
Auteur(s) Schuilwerve, T.
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 68 p
Online full text
Trefwoorden (cab) biobased economy / biomassa / reststromen / materialen uit biologische grondstoffen / bouwmaterialen / co-vergisting
Rubrieken Industriële sector
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting In de voedingsmiddelenindustrie worden bedrijven geconfronteerd met reststromen. Met reststromen worden de resten bedoeld die tot stand komen bij de productie maar die niet bedoeld zijn om geproduceerd te worden en niks toevoegen aan het eindproduct. Vele bedrijven zien dit als een probleem door de kosten die er gemaakt dienen te worden voor het afvoeren van deze resten. Andere bedrijven zien dit juist als een kans om de reststromen te valoriseren. Op deze manier wordt er geld aan verdiend en kan een duurzame gedachte worden doorgevoerd. Ook Farm Pack BV ziet deze kans voor haar product suikermaïs. De huidige toepassing voor de reststromen van maïs is de vergisting, hierbij wordt er energie opgewekt uit de reststromen. Dit levert weinig tot geen geld op en het ‘goede voedsel’ wordt niet langer als voedsel gebruikt. Het doel van het onderzoek is manieren te vinden om de reststroom van suikermaïs te benutten. Tevens dient deze scriptie als eindwerk voor de opleiding commerciële economie. De onderzoeksvraag luidt als volgt: ‘Hoe kunnen de reststromen van suikermaïs benut worden op een duurzame manier?’ Er is gewerkt volgens het productontwikkelingsmodel van Ottosson (2004). Dit model onderscheidt diverse fasen; intentie, data verzameling, analyse en ideeën generatie. De stappen betreft de verdere implementatie zijn niet uitgevoerd in dit onderzoek. De data is middels semigestructureerde interviews met experts verzameld. De respondenten zijn verdeeld in drie groepen; onderzoekers, collega bedrijven en de bedrijven die de reststroom daadwerkelijk verwerken. Door middel van de data verkregen uit de interviews zijn er diverse nieuwe toepassingen voor de reststroom tot stand gekomen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.