Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2246262
Titel Resten voor de afvalbak? : een onderzoek naar de valorisatie voor de reststromen van suikermaïs
toon extra info.
T. Schuilwerve
Auteur(s) Schuilwerve, T.
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 68 p
Online full text
Trefwoorden (cab) biobased economy / biomassa / reststromen / materialen uit biologische grondstoffen / bouwmaterialen / co-vergisting
Rubrieken Industriële sector
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting In de voedingsmiddelenindustrie worden bedrijven geconfronteerd met reststromen. Met reststromen worden de resten bedoeld die tot stand komen bij de productie maar die niet bedoeld zijn om geproduceerd te worden en niks toevoegen aan het eindproduct. Vele bedrijven zien dit als een probleem door de kosten die er gemaakt dienen te worden voor het afvoeren van deze resten. Andere bedrijven zien dit juist als een kans om de reststromen te valoriseren. Op deze manier wordt er geld aan verdiend en kan een duurzame gedachte worden doorgevoerd. Ook Farm Pack BV ziet deze kans voor haar product suikermaïs. De huidige toepassing voor de reststromen van maïs is de vergisting, hierbij wordt er energie opgewekt uit de reststromen. Dit levert weinig tot geen geld op en het ‘goede voedsel’ wordt niet langer als voedsel gebruikt. Het doel van het onderzoek is manieren te vinden om de reststroom van suikermaïs te benutten. Tevens dient deze scriptie als eindwerk voor de opleiding commerciële economie. De onderzoeksvraag luidt als volgt: ‘Hoe kunnen de reststromen van suikermaïs benut worden op een duurzame manier?’ Er is gewerkt volgens het productontwikkelingsmodel van Ottosson (2004). Dit model onderscheidt diverse fasen; intentie, data verzameling, analyse en ideeën generatie. De stappen betreft de verdere implementatie zijn niet uitgevoerd in dit onderzoek. De data is middels semigestructureerde interviews met experts verzameld. De respondenten zijn verdeeld in drie groepen; onderzoekers, collega bedrijven en de bedrijven die de reststroom daadwerkelijk verwerken. Door middel van de data verkregen uit de interviews zijn er diverse nieuwe toepassingen voor de reststroom tot stand gekomen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.