Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2246285
Titel Biobased bouwmaterialen : het leveren van kwaliteit binnen gestelde tijdskaders
toon extra info.
A. de Wolf
Auteur(s) Wolf, A. de
Uitgever Tilburg : [s.n.]
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 60 p
Online full text
Trefwoorden (cab) biobased economy / composieten / bouwmaterialen / bioplastics / biomassa / materialen uit biologische grondstoffen / kwaliteit
Rubrieken Industriële sector
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De stap van Fossil based naar Biobased bouwmaterialen wordt steeds meer benadrukt in de transitie die de bouwsector moet maken. Wereldwijd raken fossiele grondstoffen steeds verder uitgeput. Een overstap van een Lineaire economie naar een Circulaire economie is hierbij een oplossing. Deze Circulaire economie heeft een technische en een Biobased zijde. De Biobased zijde is hierin de meest geschikte oplossing om zo veel mogelijk de belasting van het milieu te reduceren. Omdat de bouwsector een groot aandeel heeft in het belasten van het milieu, is het van belang om Biobased bouwmaterialen in de bouwsector toe te passen. Het toepassen van deze nieuwe Biobased bouwmaterialen brengt veel onzekerheden met zich mee. Deze onzekerheden kunnen leiden tot risico’s waar De Kok Bouwgroep tegenaan loopt. De Kok Bouwgroep heeft de ambitie om Biobased bouwmaterialen toe te passen in het project Clubgebouw Golfbaan. Daarnaast verwacht men in de toekomst de vraag van opdrachtgevers om Biobased bouwmaterialen toe te passen. Om voor deze projecten een goed inzicht te krijgen in de risico’s en beheersmaatregelen met betrekking tot kwaliteit en leveringszekerheid, is de volgende hoofdvraag opgesteld: Welke risicobeheersmaatregelen zijn er nodig voor De Kok Bouwgroep bij het toepassen van Biobased bouwmaterialen, in het kader van leveringszekerheid en kwaliteitsborging? Wanneer het onderzoek is afgerond, moeten de risicobeheersmaatregelen voor beide soorten projecten bepaald worden. Dit wordt gedaan door middel van een onderzoek naar de kenmerken van Biobased bouwmaterialen en het toepassen van Biobased bouwmaterialen in een project. Vervolgens worden er voor beide soorten projecten een projectscenario gevormd. Uit deze projectscenario’s worden de risicobeheersmaatregelen bepaald. De kennis van de aanwezige risico’s en de maatregelen die genomen kunnen worden om deze risico’s te benaderen, geeft voor De Kok Bouwgroep meer zekerheid wanneer men Biobased bouwmaterialen in een project toe wil passen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.