Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2248788
Titel Welzijn en ongemak : de Raad voor Dierenaangelegenheden 1993-2018
toon extra info.
Noortje Jacobs en Bert Theunissen
Auteur(s) Jacobs, N. ; Theunissen, B.
Uitgever Den Haag : Raad voor Dierenaangelegenheden
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 66 p
Online full text
Trefwoorden (cab) dierenwelzijn / dierlijke productie / wilde dieren / gezelschapsdieren / dierproeven / dierethiek
Rubrieken Gezondheid en welzijn van dieren
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De uitbraak van mond-en-klauwzeer in 1961-1962 duurde langer en trof meer dieren dan die in 2001.1 En toch herinneren we ons de laatste als de grote MKZ-crisis. Terwijl de kranten begin jaren zestig kort en zakelijk berichtten over het verloop en de aanpak van de ziekte, vlamde veertig jaar later een heftige controverse op in de media. Beelden van kadavers die met grijpers in destructiewagens werden geladen, emotionele reportages over getroffen veehouders die even boos als ontredderd waren, protestbijeenkomsten, de mobiele eenheid in Kootwijkerbroek, enkele zelfmoordgevallen onder de boeren – het kwam allemaal dagelijks de huiskamer binnen en zorgde ook onder de stadsbevolking voor verontwaardiging. Dit was toch geen manier om met gezonde dieren om te gaan? Moest het non-vaccinatiebeleid niet op de schop? En was het nog wel verantwoord, zo’n omvangrijke veehouderij in een klein land?
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.