Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2250492
Titel De kwelder als golfbreker? : alternatieve kustverdediging in de Dollard
Auteur(s) Doornbos, S. ; Vlas, A. de
Uitgever Leeuwarden : Hogeschool Van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 90 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Uit onderzoek wat gedaan is in het kader van de Derde Toetsingsronde Primaire Waterkeringen is gebleken dat de dijken in de Dollard niet voldoen aan de huidige eisen. Het probleem is specifiek dat de bekleding van de dijk die niet meer voldoet. Bij extreme omstandigheden is de huidige grasbekleding niet opgewassen tegen de golfslag en kan erosie van de bekleding plaats vinden. De wens van betrokken stakeholders zoals de beheerder van de dijk, het waterschap Hunze en Aa’s, gaat uit naar een duurzame oplossing voor het probleem. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht om gebruik te maken van de kwelders die aanwezig zijn in de Dollard. Hieruit ontstond het idee van een versterkte kwelder, dat als doel heeft de golfreducerende eigenschappen van de bestaande kwelders in de Dollard te versterken. Een versterkte kwelder houdt in, de integratie van een golfbreker in een bestaande kwelder met de visuele eigenschappen van de omliggende kwelder. In dit onderzoek is onderzocht of het toepassen van een versterkte kwelder golfreducerende eigenschappen van een bestaande kwelder kan versterken. Om zo eventueel een bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid van de dijk. Dit is aangevuld met een stakeholderanalyse voor de onderbouwing van het ontwerp en een inventarisatie van wetten en regels die van toepassing zijn op het ontwerp.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.