Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2250800
Titel Bepaling begrenzing bergingsgebied van de Dommerbeek
Auteur(s) Heuvel, J. van den ; Löser, K.
Uitgever Velp : Hogeschool Van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 73 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting De Dommerbeek is een beek gelegen in het noorden van het beheersgebied van waterschap Rijn en IJssel. De beek mondt uit in de IJssel tussen Zutphen en Deventer en wordt beïnvloedt door de IJssel. Als de IJssel een hoog peil heeft, dan kan de beek niet vrij afwateren en wordt gemaal Dommerbeek handmatig aangezet om overtollig water uit het stroomgebied af te voeren. In het “Waterbeheerplan 2010-2015 WRIJ” is aangegeven dat inundaties kunnen optreden binnen het stroomgebied van de Dommerbeek. Het waterschap verwacht dat dit eens in de vijf (T=5) á tien (T=10) jaar voorkomt en wil inzicht in de oorzaken van deze inundaties. Aan de hand van deze probleemstelling is de volgende hoofdvraag opgesteld: Wat is de begrenzing van het bergingsgebied van de Dommerbeek, waarbij rekening is gehouden met piek afvoeren van eens per tien jaar en de klimaatverandering van 2050?
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.