Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2251724
Titel Onderzoek naar inclusieve dierlijke productiesystemen : mannelijke dieren in de biologische sector : eindrapportage
toon extra info.
Bionext
Auteur(s) Bionext
Uitgever Ede : Bionext
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 20 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit project naar de mogelijkheden om de positie van de haantjes, bokjes en stiertjes in de biologische sector te verbeteren, richt zich op verschillende elementen: 1. Het identificeren van de noodzakelijke partners om ‘verspilling’ van mannelijke dieren bij de productie van melk en eieren tegen te gaan; 2. Kennis vergaren over manieren om samen met veehouders, leveranciers en afnemers het dierenwelzijn voor de biologische stierkalveren, bokken en haantjes te vergroten; - Biologische regelgeving; waaraan moet de houderij voldoen om biologisch gecertificeerd te zijn; - Specifieke eisen vanuit de fysiologie van het dier (wijkt af van meer vleesspecifieke rassen), zowel wat betreft houderij (inclusief uitloop) als voeding. - Invloed van leeftijd en mannelijke hormonen op productkwaliteit. 3. Meer in detail de noodzakelijke voorwaarden onderzoeken en achterhalen die nodig zijn om het houden van mannelijke dieren mogelijk te maken. Deze rapportage is een samenvatting van de bevindingen en de interviews met ketenpartijen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.