Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2252902
Titel Groenbeheer en plaag(bestrijdende) insecten nabij kassen in de gemeente Westland
toon extra info.
Carla Grashof-Bokdam, Gerben J. Messelink, Wim Ozinga, Renata van Holstein-Saj, Chantal Bloemhard, Joop Woelke, Henk Meeuwsen
Auteur(s) Grashof-Bokdam, Carla ; Messelink, Gerben J. ; Ozinga, Wim ; Holstein-Saj, Renata van ; Bloemhard, Chantal ; Woelke, Joop ; Meeuwsen, Henk
Uitgever Wageningen : Wageningen Environmental Research
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 47 pages) color illustrations
Titel van reeks Rapport / Wageningen Environmental Research (ISSN 1566-7197 ; 2946)
Annotatie(s) Project number 5200044538  toon alle annotatie(s)
Commissioned by gemeente Westland
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In dit project is gekeken naar het effect van regulier beheer in bermen ten opzichte van natuurlijk beheer in de Poelzone in de gemeente Westland op de populaties van plaaginsecten, hun natuurlijke vijanden en waardplanten van deze groepen. Locaties in de Poelzone zijn, vergeleken met regulier beheerde bermen, iets rijker in soorten waardplanten, natuurlijke vijanden, plagen en neutrale herbivore soorten. Het gevonden aantal individuen van alle plaagsoorten trips is veel lager dan dat van alle neutrale herbivore soorten, maar totale aantallen zijn hoger in regulier beheerde bermen. Plaagsoorten en -bestrijders komen op uiteenlopende bemonsterde soorten waardplanten voor, vaak op dezelfde plantensoorten. Het aantal monsters met natuurlijke vijanden van trips en bladluizen lijkt tegelijkertijd zijn maximum te bereiken met het aantal monsters van de plaagsoorten die ze bestrijden. De gevonden populatie plaag(bestrijdende) soorten wijkt niet af in oevers, maar bemonsterde locaties in oevers hebben relatief wat meer vroegbloeiende waardplanten. In de onderzochte locaties in de Poelzone met natuurlijk beheer lijkt een iets beter evenwicht tussen plaagsoorten en natuurlijke plaagbestrijders te bestaan dan in de onderzochte regulier beheerde bermen, maar de verschillen zijn klein en beide beheertypen voorkomen niet dat er überhaupt plaagsoorten aanwezig zijn. Er zijn aanbevelingen gedaan voor vervolgonderzoek.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.