Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2253000
Titel Van IJssel naar meer : afwentelingsonderzoek voor de stroomgebieden van IJssel en Vecht die via de meren afwateren op de Waddenzee
Auteur(s) Stevens, J. ; Thomasson, W.
Uitgever Leeuwarden : Van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 104 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting De Nederlandse Rijkswateren IJssel, Vecht & Zwarte Water, Zwarte Meer, Ketel- & Vossemeer, IJsselmeer en Waddenzee maken onderdeel uit van het Rijnstroomgebied. De waterkwaliteit binnen het internationale stroomgebied is afhankelijk van menselijke activiteiten zoals landbouw, industrie en transport, en de wijze waarop het waterbeheer wordt ingevuld door de verschillende landen. Wanneer gebieds- en gebruiksfuncties elkaar, en de doelen van een waterbeheerder, negatief beïnvloeden via het watersysteem wordt deze problematiek afwenteling genoemd. Om te garanderen dat er binnen Europa gezamenlijk zorg wordt gedragen voor de waterkwaliteit is in het jaar 2000 de Europese Kaderrichtlijn Water (richtlijn 2000/60/EG), ofwel de KRW, vastgesteld. De KRW bevat een resultaatverplichting voor alle Europese waterbeheerders om te voldoen aan de doelstellingen en maatregelen die op nationaal niveau zijn vastgesteld binnen de kaders van de KRW. Om inzicht te krijgen in de bijdrage van bronnen aan overmatige aanwezigheid van stoffen in oppervlaktewater, is dit afwentelingsonderzoek uitgevoerd. De hoofdvraag voor dit onderzoek luidt; “In welke mate dragen bronnen van de voor dit onderzoek vastgestelde stoffen bij aan de belasting van de Rijkswateren binnen het stroomgebied van de IJssel en de Vecht richting de Waddenzee, en welke aanbevelingen kunnen een bijdrage leveren aan het oplossen van eventuele afwentelingsproblematiek?”
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.