Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2253020
Titel Grondwatermodellen versus Tijdreeksanalyse : het geval Terwisscha
toon extra info.
projectmanager ir. J.W. Kooiman ; auteur dr. ir. C. Maas
Auteur(s) Maas, C. ; Kooiman, J.W. (project director)
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 1 online resource (PDF, 41 pages) illustrations
Titel van reeks BTO rapport (BTO2011.028(s))
Annotatie(s) Project number B111745
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het kader van het BTO - project Grondwatermodellen versus Tijdreeksanalyse is onderzocht waarom in het geval van de grondwaterwinning Terwisscha tijdreeksmodellen consistent een grotere invloed op de grondwaterstand te zien gaven dan andere modellen. Het bleek dat de tijdreeksanalisten geen rekening hadden gehouden met een geleidelijke daling van de grondwaterstand door onbekende of niet goed gedocumenteerde oorzaken; een verschijnsel dat wel als achtergrondverdroging aangeduid wordt. Het gevolg was dat de achtergrondverdroging aan de winning toegeschreven werd. Met een eigen analyse kon de grootte van de achtergrondverdroging vastgesteld worden. Nadat de resultaten van de voorgaande tijdreeksmodellen hiervoor gecorrigeerd waren bleek de tegenstelling met andere modellen geheel opgeheven te zijn. Achtergrondverdroging is een verschijnsel dat in elk geval in de oostelijke helft van Nederland algemeen voorkomt en vermoedelijk in heel Nederland bestaat. Overal waar een grondwaterwinning geleidelijk in omvang is toegenomen correleert hij met de achtergrondverdroging, waardoor een tijdreeksmodel de invloed van de winning op de grondwaterstand overschat. Om de twee effecten te kunnen scheiden moeten ook reeksen geanalyseerd worden van peilbuizen die buiten de invloedssfeer van de winning staan.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.