Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2253153
Titel Analyse van provinciale natuurbeleidsstrategieën : realiseren van het natuurnetwerk en vergroten van maatschappelijke betrokkenheid bij natuur
toon extra info.
Esther de Wit, Didi van Doren, Irene Bouwma, Saskia van Broekhoven, Dana Kamphorst, Wiebren Kuindersma
Auteur(s) Wit, Esther de ; Doren, Didi van ; Bouwma, Irene ; Broekhoven, Saskia van ; Kamphorst, Dana ; Kuindersma, Wiebren
Uitgever Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 20 pages) illustrations
Titel van reeks WOt-paper (ISSN 1879-4688 ; 49)
Annotatie(s) Project number: WOT-04-010-034.50
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Provincies hebben verschillende strategieën om het nationale natuurnetwerk te realiseren en maatschappelijke betrokkenheid bij natuur te vergroten. In deze paper geven we een tussenstand van de ontwikkeling en uitvoering van deze strategieën (anno 2018). Onze analyse laat zien dat de variatie aan strategieën in het natuurbeleid sinds de decentralisatie van 2011 is toegenomen. Veel provincies hebben bij de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland een voorkeur voor zelfrealisatie door bestaande grondeigenaren (veelal boeren). In de praktijk blijkt de belangstelling hiervoor voorlopig achter bij de verwachtingen. Mede hierdoor past een aantal provincies in toenemende mate ook onteigening toe als strategie om het natuurnetwerk te vergroten. Binnen het beheer sturen provincies steeds meer op het vergroten van de kwaliteit van de bestaande natuur. Dit leidt in een aantal provincies wel tot zorgen over de betaalbaarheid van het beheer in de toekomst. Provincies ontwikkelen ook steeds concreter beleid om de maatschappelijke betrokkenheid bij natuur te vergroten. Binnen dit beleid hanteren provincies op hoofdlijnen twee beleidsstrategieën, namelijk het stimuleren van gebruik en beleving van natuur, en het stimuleren van actieve betrokkenheid bij natuur.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.