Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2253237
Titel Spatial effects of strip cropping on pest suppression and yield in a commercial complex organic cropping system in the Netherlands
toon extra info.
Harpreet Singh Sondh
Auteur(s) Sondh, Harpreet Singh
Uitgever [Netherlands] : [publisher not identified]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 33 pages) illustrations
Annotatie(s) Student report, Wageningen University, Farming Systems Ecology
Msc Thesis MSc Thesis Farming Systems Ecology - Organic Agriculture - Farming Systems Ecology - Wageningen University
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Engels
Toelichting In samenwerking met een landbouwbedrijf in Nederland is onderzoek gedaan naar een biologisch strokenteelt landbouwsysteem op commercieel toepasbaar niveau, met als doel het evalueren van het ruimtelijke effect van biodiversiteit op plaagonderdrukking en opbrengst bij strokenteelt met aardappel, wortel, spruiten, spinazie en gras-klaver met stroken van 6, 12, 24, 48m (monocultuur) breed. Voor aardappel resulteerde een afname in strookbreedte in een significante afname van de aardappelziekte, waarbij de 6m brede stroken het beste resultaat gaven. Bij spruiten gaf 6m strookbreedte een significant beter resultaat voor vermindering van bladluizen. Voor wat betreft opbrengst en kwaliteit, de aardappel opbrengst was bij strokenteelt significant hoger voor strookbreedtes 12m en 24m in vergelijking met monocultuur, er was geen significant verschil qua DS (droogstof) ratio. Bij wortel, is geen significant verschil geconstateerd in de opbrengst tussen de verschillende strookbreedtes en monocultuur, de DS ratio voor 6m was significant hoger. Voor spruiten was de opbrengst bij strokenbreedtes 6m en 24m significant lager dan voor monocultuur, er was geen significant verschil tussen strokbreedtes en monocultuur qua DS ratio. Het onderzoek toont aan dat het loont om ecologische principes van ruimtelijke diversiteit te hanteren bij het ontwerpen van landbouwsystemen, in specifiek bij de selectie van gewas componenten en specifieke strook breedtes, gezien dit leidt tot plaagonderdrukking en verbeterde productie, door afname van de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen, en het daarmee kostenreductie en overal bevorderlijk voor het milieu is.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.