Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2253605
Titel Reservoirs en andere constructies voor drinkwater(bereiding) : Deel 2: Beton /
toon extra info.
auteur Ing. M.A. Meerkerk (red.)
Auteur(s) Meerkerk, M.A.
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 65 pages) illustrations
Titel van reeks KWR rapport (PCD 4-2:2019)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit is de tweede editie van deze praktijkcode. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de eerste editie van 2017 [22] zijn als volgt. De eerste editie is tot stand gekomen in 2017 en ondanks het feit dat de daarin genoemde nationale normen al circa 10 jaar eerder waren ingetrokken, was die editie nog steeds op die nationale normen gebaseerd. Deze tweede editie (grosso mode alle hoofdstukken) is gebaseerd op de diverse, sindsdien van toepassing zijnde Europese normen (‘Eurocodes’). Verder wordt opgemerkt dat in hoofdstuk 2 (‘Programma van eisen voor het ontwerp’) vooral wijzigingen zijn doorgevoerd ten aanzien van doorvoerstukken. Aan hoofdstuk 3 over de realisatie van betonnen constructies is het eerder in 2018 door de overheid vastgestelde beleid met betrekking tot in situ beton (gezondheidskundige aspecten, zie bijlage VII voor een samenvatting) toegevoegd en de receptuur voor dit ‘drinkwaterbeton’ is op basis van technische aspecten verder geconcretiseerd. Verder is in dit hoofdstuk meer aandacht gegeven aan centerpennen. Bij hoofdstuk 5 (‘Technisch beheer’) is een onderzoeksrapport opgenomen evenals een uitbreiding van het testen op waterdichtheid en kwaliteitsaspecten van reparaties. De hoofdstukken 1 en 4 zijn niet gewijzigd. Ten slotte zijn bijlagen toegevoegd op het gebied van de montage van doorvoerstukken, de oppervlakteafwerking voor beton in direct contact met (drink)water en centerpennen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.