Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2253649
Titel Raman based identification of on-chip trapped single micro-organisms : a feasibility study
toon extra info.
Jeroen Theodoor Heldens
Auteur(s) Heldens, Jeroen Theodoor (dissertant) ; Vliet, L.J. van (thesis advisor) ; Caro, J.
Uitgever Delft : Delft University of Technology
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 118 pages) figures, diagrams
Annotatie(s) Ph.D. thesis Delft University of Technology, 2019  toon alle annotatie(s)
Includes bibliographical references. - With summary in English and Dutch
ISBN 9789463840385; 9463840389
Online full text
Publicatie type Proefschrift
Taal Engels
Toelichting Een belangrijk aspect in het verbeteren van onze gezondheid en veiligheid is het ontwikkelen van nieuwe sensoren voor het testen van drinkwater op de aanwezigheid van vervuilende micro-organismen. Het grootste probleem bij de detectie en identificatie van deze micro-bacteriële vervuiling is de lage concentratie waarin ze aangetroffen wordt waardoor zuivering en vermenigvuldiging veel tijd kost. Door het gebruik van spectroscopische in plaats van biochemische technieken kunnen deze stappen vermeden worden. Raman spectroscopie geeft een op de vibrationele toestanden van moleculaire bindingen gebaseerde vingerafdruk. Aan de hand hiervan kunnen de bio-deeltjes die deze bevatten geïdentificeerd worden.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.