Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2280225
Titel artikel Van Allgroves Superb tot Zarecnaja Rannaja : notities over de pruimenrassen in buitenlandse fruitcollecties
Auteur(s) Woldring, H.
Tijdschrifttitel Pomospost
Deel(Jaar)Nummer (2017)2
Paginering 14 - 19
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Het enorme sortiment aan fruitrassen dat in de loop van de tijd in cultuur is ontstaan dreigt vooral om economische redenen te verdwijnen. In diverse landen, waaronder Nederland, zijn om die reden fruitbomen in collecties bijeengebracht met als belangrijke doelstelling behoud van de genetische diversiteit. Vanaf 2011 heeft de schrijver vier van deze collecties, te weten Ratzeburg, Brogdale, Pometet en Balsgård bezocht met als voornaamste streven het verzamelen van stenen (pitten) van pruimenrassen voor aanvulling van zijn privévergelijkingscollectie. Hiervoor was uiteraard vooraf toestemming verkregen van de lokale autoriteiten. De belangrijkste werkzaamheden in het veld waren het bemonsteren en fotograferen van de rassen die rijp of bijna rijp waren. Steeds werden na afloop van de campagnes de vruchtkenmerken beschreven en van minimaal tien pruimen lengte, breedte en dikte gemeten. Vaak was hierbij tempo geboden vanwege de vlotte rotting van veel rassen. Voor zover mogelijk werd de juistheid van de namen nagegaan aan de hand van literatuurgegevens en eventueel aanwezig referentiemateriaal. Ook internet heeft goede diensten bewezen in de zoektocht naar namen van rassen. In een aantal gevallen waren de benamingen op de labels niet conform de beschrijvingen in de literatuur of was het niet mogelijk een naam te verifiëren. Meestal ging het dan om lokale Engelse, Deense en Zweedse rassen waarvan hooguit summiere beschrijvingen te vinden zijn. www.npv-pomospost.nl
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.