Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2281670
Titel Substraatkartering van de oevergeulen bij langsdammen in de Waal
Auteur(s) Collas, F.P.L. ; Flores, N.Y. ; Schoor, M.M. ; Leuven, R.S.E.W.
Uitgever Nijmegen : Radboud Universiteit
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 27 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De aanleg van drie langsdammen in de Waal nabij Tiel is in 2016 afgerond. Deze langsdammen hebben onder andere tot doel de invloed van scheepvaart op de oevers te verminderen en ecologische kansen te creëren. Essentieel voor veel riviersoorten is de kwaliteit van het aanwezige substraat. Begin april 2018 is het substraat in de oevergeulen tussen de langsdam en de rivieroevers in kaart gebracht. Het doel van deze substraatkartering met behulp van side scan sonar was: 1) nagaan of side scan sonar geschikt is voor substraatkartering in oevergeulen, 2) inzicht krijgen in de beschikbare substraattypen in de oevergeulen, en 3) vaststellen of er verschillen in substraat zijn tussen de drie recent aangelegde oevergeulen. De resultaten zijn onderdeel van een meerjarige monitoring van de effecten van langsdammen. Daarom vormt dit rapport een vastlegging en eerste interpretatie van de resultaten waaraan echter nog geen uitgebreide (statistische) analyses ten grondslag hebben gelegen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.