Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2281676
Titel BTO trends : Nieuwe VR, AR, & MR technieken en toepassingen
Uitgever Nieuwegein : KWR Water Research Institute
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 8 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Waarom met een SpaceX raket de ruimte in, met alle kosten en risico’s van dien, als SpaceVR een vergelijkbare ervaring kan bezorgen? Virtuele werkelijkheid (Engels: virtual reality, VR) simuleert ervaringen via beeld, geluid, tastzin, en steeds meer zintuigen. In 2016 won de VR-animatiefilm “Henry” een Emmy en hetzelfde jaar opende in hartje Amsterdam ’s werelds eerste VR bioscoop zijn deuren. Toch zijn speelfilms door de game-industrie inmiddels ingehaald als het gaat om het totale VR budget wereldwijd. Driekwart van de Nederlanders rent zo’n vier uur per week rond in virtuele werelden gemaakt door virtuele scheppers. Deze industrie trekt creatieve talenten aan en levert technologische innovaties op die het mogelijk maken om tot in de kleinste details virtuele werelden te maken en te verkennen. Communicatie-experts van organisaties zoals Greenpeace benutten VR om het publiek lastig voorstelbare zaken te laten ervaren, zoals bijvoorbeeld hoe de noordpool door klimaatverandering wordt geraakt. Voor educatie en gezondheidszorg zijn er ook meerdere toepassingen. In de watersector zien we mogelijkheden voor VR toepassingen rond het zichtbaar maken van overstromingen, of bij onderhoudswerkzaamheden. Met deze update van de trendalert uit 2012 over Augmented Reality moeten we concluderen dat de ontwikkelingen gestaag doorgaan, en op vlakken revolutionair zijn. Waterbedrijven zullen zelf de relevantie bepalen door hun eigen inzet en investeringen in toepassingen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.