Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 500002
Titel Flora en vegetatie van de Hollands - Ankeveense Polder Oostzijde
toon extra info.
[door] Silvia M.E. Janse
Auteur(s) Janse, S.M.E.
Uitgever ['s-Graveland] : Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland
Jaar van uitgave 1979
Pagina's 58 p.
Annotatie(s) Stageverslag Middelbare Tuinbouwschool Utrecht
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) aquatische gemeenschappen / moerassen / plantengemeenschappen / onderzoek / vegetatie / noord-holland
Rubrieken Aquatische ecologie / Plantenecologie
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Reacties
Alle reacties Schrijf een reactie
ankeveen@dds.nl schreef...
Neem een kijkje in de Hollands Akeveense Polder-­oost, deze maakt deel uit van een groter natuurontwikkelingspr­oject in de Vechtstreek, dat wordt ondernomen door Dienst Landelijk Gebied, Natuurmonumenten en Waternet (AGV). In het onderhavige plangebied zijn een aantal werkzaamheden gepland. Ten eerste wordt er een slenk aangelegd om het in het terrein aanwezige reliëf te accentueren. Hierbij wordt tot op het zand gegraven. Verder worden een viertal zodjes hersteld. Dit zijn kleinschalige veenwinningsputjes, welke momenteel begroeid zijn met moerasbos. De bomen worden gerooid en het nog aanwezige veen wordt tot op het zand afgegraven. Verder wordt een deel van de locatie afgeplagd tot 30-40 cm -mv, om de bodem te vernatten ten behoeve van de natuurontwikkeling. Tot slot wordt een aantal sloten hergeprofileerd, waarbij de noordzijde wordt verbreed met een zwak hellend talud.

http://picasaweb.google.com/hansankeveen/HollandsAkeveensePolderOost#
2008-11-26   21:53:14
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.