Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 571801
Titel Leidraad inzake de zorg voor de waterkering en het waterkwantiteitsbeheer door waterschappen in relatie tot de realisering van bebouwing door gemeenten
toon extra info.
[door de] Unie van Waterschappen
Auteur(s) Unie van Waterschappen, 's-Gravenhage
Uitgever [S.l.] : Unie van Waterschappen
Jaar van uitgave 1985
Pagina's 23 p.
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) drainage / engineering / grondwater / hydrologie / nederland / stedelijke gebieden / waterbeheer / watervoorziening / gemeenten
Rubrieken Hydrologie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In hoofdstuk 2 wordt nader ingegaan op de taakuitoefening van waterschappen in geval van realisering van bebouwing onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Daarbij wordt eerst stilgestaan bij de met het oog op de realisering van bebouwing uit te voeren werken. Vervolgens worden in dit hoofdstuk aan de hand van een procesbeschrijving de positie en de betrokkenheid van het waterschap bij de voorbereiding en uitvoering van de werken beschreven. Daarbij komen de respectieve bestuurlijke, technische en financiële verantwoordelijkheden aan de orde, evenals de ter zake eventueel te maken afspraken tussen waterschaps- en-gemeentebestuur. De procesbeschrijving vindt plaats aan de hand van de bekende begrippen bestemming, inrichting en beheer. Hoofdstuk 3 heeft vooral betrekking op het beheer van de (aangepaste) waterstaatkundige situatie en van de tot stand gebrachte waterstaatswerken. Daarbij komt ook het onderhoud aan de orde. In hoofdstuk 4 ten slotte wordt ingegaan op de financiële aspecten die verbonden zijn aan de realisering van bebouwing. Hoofdstuk 5 bevat een samenvatting. Als bijlage bij de leidraad is ten slotte een toepassingsvoorbeeld gevoegd.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.