Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 838564
Titel artikel Stikstofverliezen en lachgasemissie uit aangezuurde dunne rundermest
Auteur(s) Oenema, O. ; Velthof, G.L.
Tijdschrifttitel Meststoffen : Dutch/English annual on fertilizers and fertilization
Deel(Jaar)Nummer (1993)
Paginering 57 - 63
Annotatie(s) Tab.; Fig.; Summary (en)
Online full text
Trefwoorden (cab) luchtverontreiniging / ammoniak / dierlijke meststoffen / rundveedrijfmest / distikstofmonoxide / emissie / vloeibare meststoffen / mest / nederland / salpeterzuur / stikstof / stikstofoxiden / vervluchtiging / mestoverschotten / mestverwerking
Rubrieken Kunstmeststoffen, bemesting
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Toevoeging van salpeterzuur aan dunne mest is een effectieve methode om ammoniakvervluchtiging uit mest te verminderen bij opslag. Dunne mest vlak voor de toediening aanzuren voorkomt ook ammoniakvervluchtiging. Deze twee methodes zijn in de praktijk getest. In de tabellen en figuren informatie over: benodigde hoeveelheid salpeterzuur om de dunne mest aan te zuren tot een bepaalde pH en de cumulatieve salpeterzuurconsumptie tijdens de opslag van mest, als functie van pH-niveau en roerbehandeling; het beloop van de pH van de mest tijdens opslag als functie van roerbehandelingen; gemiddeld lachgas- en methaanflux uit mest als functie van de pH tijdens incubatie; het verloop van de pH van de mest, als functie van diepte, gedurende een opslagperiode van 12 dagen; resultaten van drie proeven (totaal N-verlies door lachgas uit grasland, bemest met al dan niet behandelde dunne rundermest of kalkammonsalpeter)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.